Опасно кръстовище, част 2

За някои може, за други – не
20.07.2023
Софийско увеселително влакче = трамвай
02.08.2023

Продължаваме да алармираме за случая с това кръстовище. То се намира ул. “Димитър Петков” и ул. “Цар Симеон”. Ежедневно жителите се борят със среднощни гонки, автомобили с превишена скорост и рисково пресичане.
🟡 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=575479314209617&id=100424791715074
Ето и една хронология от комуникация със Столична община. Поправили сме сериозните правописни грешки, от уважение към читателите ни.

  • “Искането Ви за изграждане на изкуствени напречни неравности, за намаляване на скоростта на движение при кръстовището, ще бъде разгледано на заседание на Постоянната комисия по транспорт, организация и безопасност на движението, което ще се проведе на 19.04.2022 г. За решението ще бъдете уведомени допълнително. Сигналът ще бъде изпратен по компетентност на Пътна полиция – МВР и ЦГМ за осъществяване на контрол”.
  • “В отговор на Ваш сигнал, Ви информираме, че изграждането на светофарна уредба на посоченото кръстовище е нецелесъобразно, тъй като не отговаря на изискванията на Нормативната уредба”.
  • “Искането за изграждане на изкуствени напречни неравности, за намаляване на скоростта на движението, беше разгледано на заседание на Постоянната комисия по транспорт, организация и безопасност на движението, което се проведе на 19.04.2022 г. И с решение по т. 4 Комисията не съгласува изграждането на неравности при кръстовището”.
    ⁉️ Докато Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova се снима до успешни проекти, ние се питаме как обезопаси това малко, но натоварено кръстовище?!
    Нито кметът, нито заместник-кметовете й, нито УАТ не се заемат с казуса, а ние продължаваме да получаваме сигнали.
    Положението е: Пазете се сами, защото общината явно няма да помогне.

📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *