И вятърът изненада общината

Отново за градския транспорт
16.01.2023
Идеи и адекватност
20.01.2023

💨 Въпреки предупрежденията на прогнозите за силен вятър, Столична община отново беше изненадана. Силният вятър разкри цялата “прелест” на столицата. Всички станахме свидетели на падащи клони, летящи ламарини, паднали огради, килограми летящи боклуци и т.н.

🖌️ Не веднъж сме подавали сигнали за нерегламентирани сметища и ако общината или Столичен инспекторат си вършеха работата, много инциденти можеха да са предотвратени. Абдикирили са и Софийска вода, част от Veolia , чиито паднали огради прескачахме по тротоарите. И не само техните.

Попитахме:
❓Кой проверява изправно ли са поставени оградите на десетките строежи? Колко акта са съставени на строителни обекти за неправилно обезопасяване?
❓Кой трябваше да се погрижи да няма инциденти днес?
❓Каква подготовка направи управата след като се знаеше прогнозата?
❓Кога работи Гражданска защита? И защо стотици хора се оплакваха от липсата на реакция от тях?

Тежките времена изискват сами да си помогнем. Затова питаме и вас:
⁉️Ако имате възможност, например високопроходим автомобил или друго, бихте ли се организирали в помощ при такива ситуации?

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *