Харесва ли ви как пътувате

Въздухът по празниците
26.12.2022
Винетки
09.01.2023

След празниците ни направиха впечатление реакциите за новите регламенти за пътуване в столицата приети от Столичен общински съвет. Подкрепени от ГЕРБ, ВМРО, Борис Бонев и отделни общински съветници от Демократична България.

✅ Валидирането на превозните документи е задължително при качване във всяко превозно средство на градския транспорт. Ако не го направите дължите глоба от 3лв.
✅ Шофьорите продават билет на цена от 2лв, който важи за конкретното пътуване. Той също трябва да се сканира на сините устройства, ако има код. Ако е под формата на касов бон, НЕ се изисква сканиране.
✅ Електронните билети, които ликвидираха хартиения билет са:- “30 плюс” – билет за автобус, тролейбус, трамвай и метро, позволяващ прекачвания в първите 30мин за 1,60 лв. – “60 плюс” – билет за автобус, тролейбус, трамвай и метро, позволяващ пътуване с прекачвания в първите 60мин за 2,20 лв. Двете услуги се зареждат директно на картите Sofia City Card или Ultralight.При прекачвания задължително трябва да се сканират отново във всяко следващо превозно средство.
✅ Ако решите да платите с банковата си карта повече от 1 билет, автоматично системата ще я отчете като дневна карта с неограничен брой пътувания. Това ще ви струва 4лв за деня.
✅ Годишната карта остава 365лв, може да се плаща и разсрочено.

❌ Глобата за нередовни пътници е 30лв в конкретното превозно средство. Ако не си закупите документ за пътуване в следващото, също можете да бъдете глобени. Контрольолите вече имат камери.
❗️Важно! Когато пътувате в конкретен ден използвайте само един от методите за таксуване.
❌ Запознахме се с недоволството на гражданите. А то е за премахнатите удобни услуги като:
– Еднодневната карта за всички линии.
– Месечните карти за метро и за една линия на наземния градски транспорт.
– Картите с талони за 10 пътувания.
– Тридневните карти за всички линии.
– Месечните карти: метро „плюс” за метро и една линия наземен транспорт
– Тримесечните за всички линии.
– Шестмесечните за всички линии.

❓Доволни ли сте от промените?
❓Има ли вариант от премахнатите, който беше най-удобен за вас?
❓Подкрепяте ли промените?

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *