Продължение за р-н Люлин

По сигнал на гражданин, р-н Овча Купел
06.12.2022
Спешен ремонт… от 6 години, р-н Красно село
13.12.2022

Скоро ви запознахме с нов проблем в Район „Люлин“ – Столична община.
🟡https://www.facebook.com/100424791715074/posts/693314232426124/

След нашата публикация бяхме поканени в дирекция “Управление и анализ на трафика”. Обсъдихме това и други проблемни кръстовища:
🟡https://www.facebook.com/100424791715074/posts/711946933896187/

На срещата разбрахме, че светофарите на бул “Царица Йонна” са временно решение, докато булеварда бъде разширен. А странните им разположения са по различни причини.
🔹Първият от новите светофари е по преценка, настояване и инвестиция на големия немски магазин в близост и община. Причината е невъзможното влизане и излизане на клиенти в натоварени часове и честите инциденти.
🔹Втората локация е при кръстовището към строителния хипермаркет, където светофара е поставен така, че излизането от малката улица на булеварда е почти невъзможно. Причината е че улицата всъщност не съществува законно. Обясниха, че затова светофара не е съобразен с нея.
🔹 Третата локация е пешеходен светофар, който е поставен за безопасното преминаване. Заради инциденти с пешеходци. В тази връзка въпреки трите нови светофара, които люлинчани продължават да не одобряват, пешеходците продължават да пресичат, където пожелаят! Вижте снимките.

⛔️ Наложителен е спешен и постоянен контрол към поставените знаци за забрана на пакирането, защото НЕ се спазват!
‼️В допълнение изграждането на съоръженията сериозно навреди на пътната настилка! Явно този факт изобщо не притеснява Столична община, защото все още пътя не е ремонтиран?! Всеки ден автомобилите преминават през огромни и дълбоки неравности, застрашавайки нормалното преминаване.

⚠️ Продължаваме да настояваме за адекватно решение от името на гражданите в района! Не считаме за редно частен интерес да бъде взиман под внимание, за сметка на трафика по един от най-натоварените булеварди. В тази кратка отсечка се събират 5️⃣ светофара. Разширяването на бул “Царица Йоанна” е НАЛОЖИТЕЛНО!

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *