Продължение на софийското метро

Речните участъци
18.03.2022
Загубени терени, част 2, р-н Връбница
29.03.2022

🆕 Тази седмица започна поредното разширение на метрото. Ще се включат 3️⃣ метростанции по трасето от “Хаджи Димитър” до “Левски Г”. При последната метростанция се очаква да има буферен паркинг.

❗️За реализацията Столична община ще изтегли 195 млн евро заем от Европейската инвестиционна банка (част от средствата ще са за този участък, а втората част от заема – за участъка до зала “Армеец” и бул. “Цариградско шосе”). На сесия утре Столичен общински съвет трябва да разреши тегленето на кредита.Новите метростанции се очаква да бъдат:
1️⃣ “Георги Аспарухов”, при бул “Вл. Вазов” с ул “Васил Кънчев”;
2️⃣ “Тракия”, при бул “Вл. Вазов” и ул “Витиня”;
3️⃣ “Владимир Вазов”, при ул “Станислав Доспевски”.

⛔️ Важно е да знаете, че ще има временни организации на движението в района. Шофирайте по бул “Владимир Вазов” с повишено внимание, защото до 19.септември е забранено преминаването по южното платно между ул “Васил Кънчев” и ул 549. Движението ще се извършва двупосочно в северното платно. А в участъка между ул “Поп Груйо” и ул “Поручик Георги Кюмюрджиев” е затворено северното платно и трафикът е двупосочен в южното.

✅ Очаква се проектът да бъде завършен 2025г.

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *