Витоша

Честит Ден на освобождението
03.03.2022
Бюджет 2022
13.03.2022

🚡 Княжево. Драгалевци. Симеоново. Това са трите лифта на снимките. Едните са работещите, другите изоставени и разпадащи се. В една малка част от планината реално работят съоръженията за отдих и хижите, всичко останало е безвъзвратно унищожено. Работещи и използвани влекове са за скрап.

🏔Малко са столиците, които разполагат с такова богатство, но ние не го ценим, пазим и развиваме. Софиянци и гости на столицата са принудени да пътуват извън града, посещавайки курорти в другите градове. През почивните дни достъпа е невъзможен, поради натовареността на така или иначе лошо направения път. Вместо с лифт, хората се качват с автомобили или с автобусите, които са с малък капацитет и често попадат в задръстването на тесния неудобен път.

❓Питаме ви: Какво мислите за възможност за възстановяване на лифта до м. Копитото? Преди време идеята беше предложена като начин за екологично и приятно бягство от замърсения въздух в столицата. Нови безопасни лифтове, биха могли да използват съществуващите трасета, без щети за природата.

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *