Без дом

Протест в ж.к. “Кръстова вада”, р-н Лозенец
01.02.2022
Подлезите в столицата, част 3, р-н Триадица
08.02.2022

❄️ -6, -4, -3 това са минималните температури, които се очаква да бъдат отчетени следващите дни. Студ е сковал столичани и сериозен проблем са високите сметки за отопление, но има група хора, които имат по-голям проблем. Нямат дом. Преди две седмици от 100 свободни места за бездомни хора в Кризисния център на София бяха заети 93. За да ги спасят на всяка цена са били приемани дори без документи за самоличност. Все по-често в тази ситуация попадат млади хора.

❌Измамени, подлъгани, останали на улицата нямат възможността да се подготвят за административните пречки по пътя да възстановят живота си. Забравени от обществото и управляващите те умират премръзнали и болни в тъмното, далеч от очите на гражданите.

🆘 Призоваваме всички институции за незабавна подкрепа! Отворете приюти, улеснете интегрирането им, осигурете им медицинска помощ!

⚠️ Ако попаднете на човек във видимо лошо състояние, моля, опитайте да му помогнете. Това са адресите на центровете за временно настаняване: https://www.sofia.bg/en/temporary-accommodation-centers.По отношението ни към тези в нужда се оценява, колко сме напреднали като общество и колко човещина носим в себе си.

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *