Загубени терени, р-н Връбница

Обсъждане за Борисовата градина
15.01.2022
Първа копка, р-н Люлин
21.01.2022

❓От месеци се опитваме да разберем кой и как определя терени за насипване? И на какво основание се избира, с какво ще се насипва (само земни маси, строителни отпадъци, боклуци)? Кой отговаря за контрола?

📍Двете групи снимки са от две различни локации.

▶️ Първите са от място, което трябваше да бъде парк. Намира се срещу язовир “Суходол”. Сега прилича на минно поле от строителни отпадъци. От комуникацията със Столична община става ясно, че теренът попада в устройствена зона и терени за озеленяване. Допуска се застрояване със сгради и съоръжения за дейности, свързани с отдиха. Звучи сякаш няма от какво да се притесняваме и всичко е законно, но практиката показва, че е въпрос на време да изникне нов строеж!

⁉️ Иначе е интересно, според вас, колко спортни съоръжения можем да разположим върху тези купища?

▶️ И преди да започнете да се чудите, втората група снимки са от територията около гробищен парк “Бакърена фабрика”. Голяма част от отпадъците приличат на части от паметници и надгробни плочи. А останалите са битов боклук и строителни отпадъци. Как са се озовали там? Нима никой не ги е видял?

⁉️ Разбрахме, че отговорността е колективна между редица институции. Затова питаме някой от всички отговорни, състави ли акт на нарушителите? Някога посещавани ли са терените от контролен орган? Ще бъде ли почистено?

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *