Обсъждане за Борисовата градина

Кучетата на столицата
12.01.2022
Загубени терени, р-н Връбница
19.01.2022

В четвъртък се проведе първото обществено обсъждане относно ПУП Борисова градина.
📌 Целта беше да се представи проектът на екипа на арх. Ковачев пред гражданите с участието на Столична община, Направление “архитектура И Градоустройство” и кметовете на райони Район „Лозенец” СО , Район Изгрев – Столична община / District Izgrev – Sofia Municipality / и Район Средец, Столична община.

🔺Представиха се идеи за нови пешеходни достъпи, увеличаването на паркоместата около парка, нови велоалеи, скейт парк, нова трамвайна спирка, забрана за ново строителство и още.

🔻Част от опасенията бяха относно запазване на зеленината при реконструкцията, забраната за достъп на автомобили, частните имоти в парка, премахването на търговски обекти и др.

❗️Второто обществено обсъждане е насрочено на 17.февруари.2022г онлайн от 17:30ч. А до тогава становища, мнения и въпроси можете да изпратите към Столична община и на имейлите на районните администрации до 04.февруари.2022г.

🟡 Вижте тук повече информация за проекта: https://nag.sofia.bg/SearchDevelopmentPlans/Info/300/…Изключително важно е да вземем участие, защото става дума за един от централните красиви паркове на столицата!

***
✅ Изпращайте ни сигнали и снимки на електронната ни поща: info@za-sofia.bg. Както и тук на официалната страница на “За София”! Благодарим Ви за сигналите и подкрепата!
💛 ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *