Отново за мръсния въздух

Нов православен храм, р-н Люлин
20.11.2021
Фаталните 13, р-н Красно село
28.11.2021

⚠️ Темата за мръсния въздух вече е до болка позната на софийското общество. Дори новородените вече знаят, че ще дишат смог. А още по-обезсърчаващо е, че нищо не се случва. Експерти харчат милиони от нашите пари, а резултата е видим и от снимките.

❌ Измислиха се всякакви безполезни мерки: еко категории на автомобилите, увеличение на данъците, камнии за екологични уреди и пак нищо. Основните замърсители горенето на всичко за отопление и разнасянето на ФПЧ си остават. Няма газификация, няма санкции за палене на кабели, гуми, дрехи.

🖋 За София попита официално Столична община, има ли заведени дела към общината по казуса? Като отговор получихме, цитираме част: ▶️…На така формулирано искане не може да се даде ясен отговор и да се предостави точна информация поради общо поставено задание…◀️
В крайна сметка всички знаем, че Софийският градски съд заключи допуснато бездействие относно системно превишаване на фините прахови частици.

❗️Призоваваме за спешни и логични мерки!
🟡 Вижте и още по темата тук: https://www.facebook.com/100424791715074/posts/229232332167652/

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!
💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Подкрепете ни: Фондация “За София”
IBAN: BG59FINV91501017453210
BIC: FINVBGSF
Основание: Дарение за “За София”
Първа инвестиционна банка
✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *