По сигнал на гражданин, р-н Лозенец

Жадна смърт
13.08.2021
Изоставената вода
21.08.2021

📬 Получихме сигнал относно отрязани здрави 30-годишни дървета в имота, находящ се на улица “Тодор Ночев” с ъгъла на ул “Люботрън”, който по данни от iSofMap е “общинска частна собственост”. На въпросите на гражданите:
1️⃣ Кое наложи унищожаване на безопасни живи и здрави дървета от двора на имота?
2️⃣ Какъв е замисъла на деянието, имайки предвид, че дори е отрязана част от новопостроената ограда точно пред премахнатите дървета?
3️⃣ Кои служители на Район „Лозенец” СО са разрешили това безумно деяние?

Абсолютно арогантно Г-н Константин Павлов – кмет на район Лозенец им отговаря: ▶️ Вече отговарях на този въпрос днес. Еколозите на района са разрешили премахването на десетина дървета, решението е утвърдено от Зелена система. Обикновено такова премахване е свързано с инвестиционни намерения, с които трябва допълнително да се запозная. По принцип всички разрешения за премахване на растителност са в рамките на закона и много бих се учудил ако този път не е така. Както и да е, виждал съм разрешението за премахване на растителност, такова съществува.◀️

🚨 От този отговор разбираме, че за кмета е нормално да се обезлесява. Докато въздуха ни се замърсява, а строежите ни поглъщат. Нещо повече, в гората срещу болница Лозенец продължават да се режат дървета под оправданието “санитарна сеч”.

❓Г-н Павлов, как ще отговорите на избирателите си? С какво помагате Вие на Лозенец?
❓Колко струват дадените обещания за нови фиданки на Витоша, вместо тези дървета?

✅ Изпращайте ни сигнали и снимки на електронната ни поща: zasofiabg@abv.bg. Както и тук на официалната страница на За София! Благодарим Ви за сигналите и подкрепата!
💛 ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *