Първи рожден ден на За София

Обществено обсъждане, р-н Надежда
26.06.2021
По сигнал на гражданин, р-н Надежда
03.07.2021

Днес За София става на 1️⃣ година!

🟡 Вълнуваме се, защото за нас беше чест да споделим тези 12 месеца с всички вас! Спомняме си началото, всеки един казус и всяко едно обществено обсъждане. Искаме да споделим малка част от дейността ни за тази година.

🔹Започнахме активно да се борим срещу безхаберието в най-изоставения район, именно Красно село. До ден днешен битката ни там продължава.
🔹Първи повдигнахме въпроса относно минералната баня в район Овча купел. За щастие, огромните ни усилия по казуса се отплатиха и забравения проект започна да се развива на ново.
🔹Изпращахме сигнали към администрациите на Столична община, Лозенец, Подуяне, Слатина, Изгрев, Младост, Панчарево, Искър, Връбница, Студентски, Триадица, Витоша, Красна поляна, Люлин, Сердика, Възраждане, Оборище и още.
🔹Задавахме неудобни и директни въпроси. Често стигаха до нас и недружелюбни коментари и действия. Но ние показахме, че няма какво да ни спре.
🔹Първи алармирахме за недостига на места в детските градини. Като пример посочихме все още незавършената детска градина в м. Кръстова вада. Работата ни там продължава.
🔹Борихме се за информация от институциите относно разпадащия се блок 208 в район Надежда. Много скоро ще ви разкажем и какво постигнахме.
🔹Актуализирахме най-новата информация относно третия лъч на метрото, ремонта на Околовръсния път, ремонта на бул. “Монтевиодео” и Западен парк, изграждането на “Топлоцентралата” и реставрацията на къщата на Райна Княгиня специално за софиянци!
🔹Работихме по сигнали на отчаяни граждани. Предотвратихме злоупотреби на районните кметове, свързани с презастрояване, косенето на тревни площи, построяването на паркинги и укриване на информация.
🔹Противопоставихме се на безхаберието на държавните институции след ремонтни дейности в район Илинден, където бяха длъжни да оправят съсипаната от тях улица.
🔹Участвахме в редица обществени обсъждания. Предавахме на живо, за да можете и вие да разберете.
🔹Грижехме се да ви напомнямаме за красотата на столицата с емблематични снимки!
🔹Създадохме анкети, за да се допитаме до вашето мнение по различни теми.
🔹Първи повдигнахме темата отново за разширението на бул. “Рожен”.
🔹Обръщахме внимание и все още се интересуваме от детските кътове в районите.
🔹Следяхме и продължаваме да подсещаме районите, които трябва да премахват незаконните гаражни клетки.
🔹Изпращахме становища относно мръсния въздух, заедно с прикрепени обективни мнения.
🔹Продължаваме да се борим за модерни или изобщо нормални спирки на градския транспорт в цяла София.
🔹След отпадането на реставрацията за стадион “Септември” само ние се вслушахме в недоволството на гражданите.
🔹Разкрихме два пъти по-скъпата поддържка на светофарите в столицата.
🔹Настоявахме Столична община да се погрижи за Борисовата градина и ще следим, как и кога ще протече ремонта.
🔹Следяхме заседанията в комисиите на Столичен общински съвет.
🔹Създадохме редица приятелства със сдружения, организации и фондации, които ценим и подкрепяме! Благодарни сме за всяка помощ и с всички усилия сме давали от себе си за техните каузи!

💛 Сега е момента да благодарим на гражданите, за всички съобщения, похвали, дори за критиката! Ние растем заедно с вашата помощ всеки ден! И ще продължим да държим единствено на мнението и интересите на обществото в София!

✅ Изпращайте ни сигнали и снимки на електронната ни поща. Както и тук на официалната страница на За София! Благодарим Ви за сигналите и подкрепата!
💛 ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *