По сигнал на Цветанка Трасиева, р-н Овча Купел

Честито софиянци
26.08.2020
Новият участък от южната дъга на “Околовръстен път” напредва
02.09.2020

📍 Срещнахме се с Г-жа Трасиева. Тя живее в ж.к. Овча Купел 2 от 20 години. И от толкова се бори с безумията около нея. Например с безименната улица до блока й, паркинга със стърчащи железа, липсата на улично осветление, запушения отводнителен канал до входа й.

🖋 Разказа ни колко пъти е изпращала сигнали за съществуващата улица, която я няма в чертежи, проекти, скици. Но е асфалтирана и даже има пътен знак – “забранено паркирането”. Писала е и лично до Г-н Ангел Стефанов, който й обещал да ремонтира паркинга. Всички усилия по темите са без успех. Последната й надежда е За София да се справи с безумията, за които новият кмет нехае.

📕 Разгледахме проектите и проучихме. Според официалните данни от сайта на “Архитектура и градоустройство” път, който свързва паркинга на блок 4 с улица “Братя Прошек” няма и не е предвидено някога да има. А напротив, окончателния проект към него показва, че са предвидени “тротоари, пешеходни площи, алеи” на това място. Дори след изграждането на новия път до метрото, няма възгледи измислената улица да се превърне в пешеходна площ. Изпратихме сигнал. Очакваме общината да се заеме с проблемите незабавно!

✅ Моля, изпращайте ни сигнали и снимки на електронната ни поща и на официалната страница на За София!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *