Детската градина в м. Кръстова вада, р-н Лозенец

Повече от два мандата не стигнаха на Ева Митова
07.07.2020
След За София има резултати, р-н Овча Купел
27.07.2020

🙇🏻‍♀️ Знаете, че има проблем с местата за децата в детските градини и ясли. Проблемът е сериозен и не търпи забавяне.

За София търси отговори на най-важните въпроси: защо няма място в детските градини за децата? Как се стигна дотук? И какво правят общините, за да решат проблема?

Изпратихме запитване към Столична община относно недостига на места в районите и докато изчакваме обратна връзка, разгледахме някои предвидени проекти. Един от тях ни направи впечатление. Вие преценете добро или лошо.

📍Става дума за детската градина в м. “Кръстова вада”, район Лозенец. Обществената поръчка за изпълнение е спечелена 2014г. Строежа на луксозния проект е започнал през 2018г. Срока за приключване е бил пролетта на 2020г. А сега освен, че не е готова след толкова забавяне, а и срока е удължен до октомври.2020г!

Защо Константин Павлов – кмет на район Лозенец?
Коя е фирмата изпълнявала проекта?
Какво се случи с финансирането от бюджета на СО?
Това ли е резултата след инвестиция от 3 милиона лева за строеж? Отговори и архив не намираме.

❗️Тази пролет децата трябваше да имат на разположение градина с шест групи (две групи ясла и четири групи градина), басейн (отопляван със слънчеви панели), отопление на газ и напълно обзаведена среда.

‼️А в замяна продължителните ни наблюдения върху обекта и снимките показват забавяне на работата, редовна липса на работници в работни дни, липса на контрол от общината, отворен обект с паднали опасни огради, напълно достъпен от всеки!

❗️Именно с обещания за прекратяване на всички порочни практики в общината, за бързо развитие на квартала, сегашния кмет спечели подкрепата на хората. За съжаление реалността е друга. Вместо незабавно да пристъпи към изпълнение на обещанията си, той си позволява в тази криза за деца и родители, да поставя нови срокове.

❌Сигурни сме в наличието на “разумно” обяснение и все пак искаме да го чуем. Гражданите го заслужават. Децата го заслужават. Затова попитахме в официален документ район Лозенец, какво се случва с детското заведение? Този път се надяваме молбата ни да не бъде връщана втори път, защото някой не е внимавал докато я чете.

✅ Моля, изпращайте ни сигнали! Можете да се свържете с нас тук или чрез лично съобщение на фейсбук страницата ни. Ние оставаме в очакване на действие!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *