Игрище в ж.к. Хиподрума, р-н Красно село

Минералната баня в ж.к. Овча Купел
01.07.2020

🌳 Скъпи съграждани, екипът на За София стана свидетел на тъжна гледка, която трябва да споделим с вас. Снимките показват едно от игрищата в район Красно село, ж.к. Хиподрума, предвидено за отдих и забавление на децата.


⚽️ Игрището се намира между улица “Връх Тумба” и ул. “Булаир”. Място, където децата би трябвало да тичат свободно и щастливо. Вместо това виждаме:
❌ Боклуци
❌ Неокосена трева
❌ Висящи и счупени клони
❌ Напукана и неравна настилка
❌ Нестабилни пейки
❌ Дупки в оградата
❌ Стари, опасни люлки

🖊 След тази гледка нямаше как да стоим безучастно, затова подадохме сигнал към кмета на район Красно село, Г-жа Росина Станиславова. Не разбираме как се е стигнало до тук и защо Г-жа Станиславова не е предприела нищо, но молим да не пренебрегва площадката за игра.
А докато ние жалим местата за игра на децата ни, из интернет се появиха твърдения, че кметицата подготвя подобни изоставени детски площадки за застрояване. Дано твърденията се окажат фалшиви и скоро видим обновеното детско игрище.

✅ Ние следим случая, а вие, сигнализирайте ни за още проблеми! Можете да пишете съобщение тук, на фейсбук страницата или на имейл адреса ни. Нека покажем, че ние сме движещата сила и можем да направим град София по-добро място!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *