Идеи и адекватност

И вятърът изненада общината
17.01.2023
Принудително преместване
29.01.2023

🌊 Преди време имаше предложения от организации (някои от тях, вече партии) за превръщане на Владайската “река” в крайбрежна улица, място за събития, разходка на деца, велоалеи, тротинетки и т.н.

‼️Още тогава изразихме големите си опасения, че това не е възможно, дори опасно. Един от аргументите беше точно ситуацията, която виждате на днешните снимки. При всеки дъжд, няма значение дали е силен, реката (или канала, както го наричан софиянци) прелива. Съответно най-малкото всички декинги, велоалеи и висящи градини там биха били разрушени. Реките трябва да бъдат чисти и всякаква намеса, като идеите по-горе би навредила сериозно!

👉🏼 Вече знаем, че не можем да разчитаме на Столична община да разсъждава със здрав разум по темата. Може би и затова все пак допусна провеждането на подобни мероприятия, въпреки риска за хората?! Попитахме общината за повече прозрачност относно проведеното събитие, но така и не получихме точен отговор. Заместник-кмета по направление “Зелена система, екология и земеползване” просто препрати въпросите ни и по-късно върна препратен отговор.

❓Интересно, дали басейнова дирекция позволява подобни проекти?
❓Според вас, какви възможности за развитие има реката/канала?

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *