Край на каруците

Още не е окосено
30.05.2022
Още един изоставен царски спомен
06.06.2022

❗️От днес влиза в сила изменението на Наредбата за организация на движението на територията на Столична община:

1️⃣ „Забранява се движението на ППС с животинска тяга /каруци/ по улиците за обществено ползване на територията на Столична община – с граници, заключени в карето между автомагистрала „Европа“, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път /СОП/.

2️⃣ Контролът по изпълнение се осъществява от Столичен инспекторат, СДВР „Общинска полиция“ и „Аварийна помощ и превенция“.

3️⃣ При установяване на нарушения компетентните органи задържат за отговорно пазене ППС до поискването му от собственика и го връщат след заплащане на разноските по отговорното пазене. Животните, ползвани за задвижване на ППС с животинска тяга, се предават на ОП„Екоравновесие“ и се връщат на собственика след заплащане на разходите за отговорна пазене, отглеждане и лечение.

***
📣 Изпращайте ни сигнали и снимки на info@za-sofia.bg или тук на официалната ни страница!💛 Ние също имаме нужда от вас! С вашата помощ ще можем да продължим пълноценно работата и развитието си! Вижте как да ни подкрепите тук: https://za-sofia.bg/✅ ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *