Жадна смърт

Кипи безсмислена дейност, р-н Сердика
10.08.2021
По сигнал на гражданин, р-н Лозенец
17.08.2021

⚠️ Стотици пъти сме ставали свидетели на безразборна сеч в столицата. Подавали сме сигнали, водили сме преговори, настоявали сме за възстановяване на опустошената растителност. Спорили сме не един път за разликата между естествено израснало дърво и посадено такова. И ето я днес нагледно! Столична община за хората раздавате бутилки с вода, а защо няма за дърветата?

🌳 Засаждат се нежни млади дървета, които се нуждаят от непрестанни грижи, за да успеят да оцелеят. Те би трябвало да компенсират огромни 30, 40-годишни дървета, а дори не махат транспортния найлон от корените преди да ги засадят. За да им е още по-невъзможна мисията ги оставят без вода, а понякога и без укрепване. По този начин те умират и засаждането им е излишно.

📣 Присъединяваме се към мнението на Спаси София, Борис Бонев, другите организации и будни граждани. Ако ние не се погрижим, ще продължават да умират и ще продължаваме да плащаме за нови.
🙏🏼Поливайте растенията около себе си!

✅ Изпращайте ни сигнали и снимки на електронната ни поща: zasofiabg@abv.bg. Както и тук на официалната страница на За София! Благодарим Ви за сигналите и подкрепата!
💛 ЗА София и тук ЗА вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *