Блок 208 в р-н Надежда е пред разруха

След За София има резултати, р-н Овча Купел
27.07.2020
Ремонтите са необходимост, р-н Слатина
04.08.2020

🆘 Това е състоянието на блок 208 в квартал “Надежда”. От толкова години тази сграда изглежда така, че обещанията на кмета Инж. Димитър Димов-Dipl Eng Dimitar Dimov и Столична община, в стил “имаме решение”, вече звучат като легенди.

❓Легендарната история започва преди 20 години, когато плочите на блока се разцепват и разместват. Още тогава обитателите на вход Б се изнасят в общински жилища, но в другата част досега живеят хора, въпреки всички категорични проверки да сочат, че блока е негоден за живот и трябва да бъде срутен. Последната легенда датира от април.2017 година, когато процедурата за срутване на опасния блок била ПОЧТИ финализирана.

❌Резултат, обаче, все още няма. Сградата си е там напукана, опасна и годна само за едно – да падне на главите на обитателите! Има боклуци, непоносима миризма и самонастанили се бездомници и наркомани, които често правят огромни пожари.

❗️За София изпрати запитване до кмета на район Надежда и плановете на Столична община за постройката или каквото е останало от нея.

От Район Надежда, Столична община получихме отговор, по който работим. Но главния архитект на София ни отказа достъп. Все още се опитваме да разгадаем мотивите за отказ на гл. арх. Здравко Здравков. Някаква обществена тайна ли има? Дали си дава сметка, колко са 20 години за хората, които живеят там и в околността? А какви са опасностите от тази сграда?

✅ Нашата работа по случая продължава. А през това време, моля, изпращайте ни сигнали и снимки!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *