Минералната баня в ж.к. Овча Купел

Игрище в ж.к. Хиподрума, р-н Красно село
30.06.2020
Празните обещания на Г-н Павлов, р-н Лозенец
02.07.2020

📌 Днес се захващаме с трудна тема, която няма да оставим без решение. Става дума за парка на квартал “Овча Купел” и минералната баня, която години наред е прехвърляна отговорност. Гледайки сградата или каквото е останало от нея се възхищаваме на невероятно красивата идея!

Но повече от 30 години творението на арх. Георги Овчаров се руши. Към момента е опасно място, изглеждащо като декор от филм на ужасите.

🖋 Потърсихме актуална информация за сградата и се надяваме да я получим в най-скоро време. Проследявайки историята досега, явно за нея се подготвя обществена поръчка. Смятаме да проследим, коя фирма ще спечели поръчката на Столична община.

Изпратихме и сигнал към Г-н Ангел Стефанов – кмет на Овча купел за парка до нея, който за съжаление също не е в добро състояние. Щяхме да разберем, ако кметството беше заето с незаконните къщи в квартала, за които са постъпили няколко жалби. Но за съжаление и за тях няма реакция.

❗️ Изпращайте ни сигнали! Можете да напишете съобщение тук, на страницата ни във фейсбук или на имейл адрес.Нека покажем, че ние сме движещата сила и можем да направим град София по-добро място!

Целта на За София е да подкрепя гражданите и да се грижи за проблемите на града, като работи с факти и мисли разумно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *